Cegid neemt financieringsspecialist Koalaboox over

Cegid (cloudoplossingen voor bedrijfsbeheer) neemt Koalaboox, specialist in facturatie- en financieringsoplossingen over. 

Koalaboox ontwikkelt sinds 2012 een cloud-based factureringssoftware voor MKB bedrijven, aangevuld met een oplossing die openstaande facturen in één klik financiert. Om dit te verwezenlijken, ontwikkelde Koalaboox exclusieve algoritmes voor kredietscoring. Die oplossing heeft het bedrijf in staat gesteld een community op te bouwen van meer dan 20.000 ondernemers en 950 administratiekantoren in België.

Cegid Invoice & Financing stelt klanten in staat facturen te financieren met een bijna directe financieringsautorisatie, een zeer snelle onboarding en KYC (Know Your Customer). De klant ontvangt zijn geld binnen 48 uur, waarmee aan de behoefte van bedrijfskapitaal wordt voldaan.

Met de overname van Koalaboox consolideert Cegid zijn strategie gericht op de waardecreatie en financiële duurzaamheid van kleine en middelgrote bedrijven, door een disruptieve betalingservaring te bieden. De markten in Frankrijk en de Benelux kunnen rechtstreeks gebruik maken van de technologie, en vele andere Europese landen worden benaderd via een netwerk van ISV-partners (Independent Software Vendors).
 

Gerelateerde artikelen