CDI Global ondersteunt Wadinko bij verkoop AKG Kunststofgroep

Wadinko heeft op 1 september een meerderheidsbelang in AKG Kunststof Groep verkocht aan het Franse Veolia. Het verkoopproces werd begeleid door Frits van Servellen (zie foto) en Frank Govaert van CDI Global Netherlands. Dat meldt CDI Global Netherlands in een persbericht.
AKG Kunststof Groep (AKG) is Europees marktleider op het gebied van recyclen en compounderen van polypropyleen (PP). AKG verwerkt PP dat onder meer afkomstig is uit huishoudafval tot hoogwaardige PP granulaten, die dienen als vervangers van virgin materiaal.
 
De PP wordt verwerkt door toeleveranciers van de automotive, consumenten elektronica en bouw industrie. In 2014 bedroeg de omzet 34 miljoen euro en had de onderneming 53 medewerkers in dienst. Veolia versterkt met de overname van AKG haar positie in Europa als leverancier van oplossingen voor de circulaire economie.
 
Voor Wadinko betekent de verkoop dat zij na vele jaren van betrokkenheid AKG verder zal zien groeien onder de vleugels van een sterke internationale partner. AKG wordt binnen Veolia het center of excellence voor recyclen en compounderen van PP. Dit zal leiden tot meer werkgelegenheid in Overijssel. Wadinko behoudt een minderheidsaandeel.
 
CDI Global Netherlands is onderdeel van CDI Global, een netwerk dat zich uitstrekt over meer dan 30 landen op alle continenten. 
 
Gerelateerde artikelen