Cassander Verwey en Eric Wijs aan kop in league tables M&A Advisory Q1 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:01
Cassander Verwey van J.P. Morgan en Eric Wijs van lincoln International gaan aan kop in de league tables M&A Advisory over het eerste kwartaal van 2018.

Cassander Verwey (foto boven) gaat door waar hij eind 2017 is geëindigd. Hij staat met 11 miljard euro op de eerste plaats van de league tables M&A Advisory gesorteerd op dealwaarde. Over heel 2017 stond hij ook op de eerste plaats. Hij heeft de dealwaarde te danken aan zijn betrokkenheid bij de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals aan Carlyle en GIC voor 10,1 miljard euro. Bij deze deal adviseerde Verwey verkoper AkzoNobel.

De Akzo-deal vindt Verwey typerend voor de huidige M&A-markt van het eerste kwartaal “Defense is het key-thema, niet alleen in Nederland met de verkoop van Akzo Specialty Chemicals en Gemalto, maar in heel Europa. Aandeelhoudersactivisme is vaak de katalysator. Voor high quality assets worden steeds hogere multiples betaald. Zoals 20x EBITDA voor Ten Cate en 10x voor AkzoNobel Specialty Chemicals.”

Eric Wijs van Lincoln International (foto rechts) is het jaar goed begonnen. Met 173 miljoen euro staat hij op de tiende plaats in de league table gesorteerd op dealwaarde, maar in de table gesorteerd op aantal deals staat hij op één. Wijs was betrokken bij 3 deals, waaronder de verkoop van Synbra door Gilde Buy Out Partners voor 117,5 miljoen euro en de verkoop van Halex door H2 Equity Partners voor meer dan 50 miljoen euro.

Wijs kijkt terug op een heel gustig kwartaal voor deals. “In het eerste kwartaal van 2018 wordt de lijn van 2017 onverminderd doorgetrokken. De Benelux profiteert van wereldwijd sterke economische omstandigheden, de rente blijft laag, terwijl strategische en private equity kopers zeer geïnteresseerd blijven in overnames in onze regio.”
 
De table voor aantal deals is iets langer dan de gebruikelijke top 10, omdat zes dealmakers met eenzelfde dealaantal en -waarde elkaar verdringen op de achtste plaats.

 

Bekijk ook de league tables M&A Advisory, Legal Advisory en Transaction Services.

Gerelateerde artikelen