Carl-Peter Forster special advisor Drake Star Partners

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:25
Ervaren executive uit de autoindustrie versterkt de zakenbank als senior advisor voor de gebieden mobility en smart cities.

Alvast een voorproefje van het aankomende M&A Magazine: in het volgende nummer doet Drake Star Partners, vertegenwoordigt in Nederland door Improved Corporate Finance, de strategie voor de komende jaren uit de doeken. Een speerpunt daarvan is het opbouwen van sectorexpertise in de gebieden smart cities en mobility, twee sectoren die sterk in beweging zijn. Dagelijks zien we de gevolgen van electrificering van het wagenpark en het bouwen van groene en slimme electriciteitsnetwerken in steden – wat uiteraard ook flinke gevolgen heeft voor M&A, want bedrijven moeten geregeld met aankoop en afstoot van bedrijfsonderdelen hun strategie bijstellen. 

Deze grote transities vragen ook specifieke sectorkennis bij zakenbanken. Dit doet Drake Star Partners niet door de verbreding te zoeken in het aantal bankiers of analisten, maar door juist aan de top te groeien: middels kopstukken in het veld wordt de verbinding gelegd tussen de M&A-praktijk en de boardrooms van hoogtechnologische bedrijven.

Carl Peter-Forster is de nieuwste aanwinst voor het team. Forster heeft meer dan 35 jaar ervaring in de automotive sector. Hij begon zijn carrière bij BMW, waar hij na verschillende managementfuncties plaatsnam in de boardroom als head of global manufacturing. In 2006 werd hij CEO en president van GM Europe. In 2010 volgde een overstap naar Tata Motors – het avontuur in de nieuwe wereld werd voortgezet bij Geely/Volvo in 2013, een functie die hij tot begin dit jaar bekleedde. 

De praktijkgroepen worden uitgebouwd met Amsterdam als basis en Frank Verbeek geeft leiding aan het team. Ex-Lotus executive en zakenbankier Dominique Houde is ook onlangs toegetreden tot de Amsterdamse vestiging: gezamelijk vertellen ze in het volgende nummer hoe Drake Star Partners inspeelt op de energietransitie en wat de unieke expertise van de adviseurs aan meerwaarde oplevert. 

Carl-Peter Forster

Gerelateerde artikelen