Carlos Slim zet 21 procent belang in KPN te koop

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in KPN geclassificeerd als een bezitting die te koop staat. Dat blijkt uit een toelichting op de kwartaalresultaten van het bedrijf van miljardair Carlos Slim.
Daarin laat América Móvil weten dat het belang in KPN sinds mei niet meer als langetermijninvestering in de boeken staat, maar als bezitting die "beschikbaar is voor verkoop". Slim liet een jaar geleden al doorschemeren dat de aandelen KPN na de mislukte poging om het Nederlandse bedrijf over te nemen werden gezien als een belegging, waarvan op termijn tegen de juiste prijs afscheid kon worden genomen.
América Móvil heeft nog een belang van 21 procent in KPN. Het bedrijf zag zijn poging tot een overname in 2013 stranden.
 
De Mexicanen stapten in 2012 in het Nederlandse bedrijf en bouwden toen een belang op van 28 procent. América Móvil kocht zijn aandelen KPN voor 8 euro per stuk. Na een stevige daling in de afgelopen jaren, tot een dieptepunt van 1,38 euro in april 2013, noteerde het aandeel vrijdag in de middaghandel op 3,61 euro. Daarmee werd een koerswinst van 1,8 procent geboekt ten opzichte van de slotkoers van donderdag.
Analisten wezen er de afgelopen maanden meermaals op dat KPN op termijn weer in het vizier van overnamekandidaten kan komen. In dit verband wordt onder meer het internationaal actieve telecombedrijf Altice vaak genoemd. De topman van dat bedrijf, Dexter Goei, hintte eind vorige maand nog op mogelijke belangstelling voor KPN.
"Maar je hebt partijen nodig die bereid zijn om het gesprek aan te gaan", zei Goei destijds. "Ik weet niet hoe ze er wat dat betreft bij KPN voorstaan, daar hebben we ze nooit over gesproken. Dat wij ze interessant vinden, betekent nog niet dat er ook een kans van slagen zou zijn." 
 
(ANP)
 
Gerelateerde artikelen