Care Cosmetics en 3d investors nemen Consulta over

De Nederlandse distributeur van cosmeticaproducten Care Cosmetics heeft het Belgische Consulta overgenomen. 

Care Cosmetics, met vestigingen in Barendrecht en Maaseik, werd in 1996 opgericht door Duco Van Keimpema. Het bedrijf groeide snel uit tot de grootste toeleverancier van schoonheidsspecialisten in Nederland, met in de portefeuille zo’n 4.000 afzetkanalen waaronder voornamelijk schoonheidssalons, maar ook grotere retailbedrijven als DA, Douglas en Etos. Bekende door Care Cosmetics gedistribueerde merken zijn RoC, Annemarie Börlind, Guinot, Team Dr. Joseph en eigen merken Pascaud en Dermaprime. Care Cosmetics wordt sinds medio 2020 in zijn groei gesteund door de Belgische familiale Investeringsmaatschappij 3d investors, die eerder ook al investeerde in Studio 100.

Het Belgische Consulta werd in 1981 opgericht in Mechelen, eerst als producent van haarverwijderingsproducten en snel nadien als distributeur van cosmetica. In 2000 verwierf huidig CEO Marijn van Benthem 50 procent van de aandelen in Consulta, in 2011 volgde de resterende 50 procent. Tegenwoordig heeft Consulta zich toegelegd op de distributie van verzorgingsmerken en aanverwante artikelen voor schoonheidssalons, gespecialiseerde voetverzorgers, farmacie en parafarmacie. Met ruim 2.000 professionele klanten en bekende namen als Multipharma en Medimarket als afnemers is Consulta marktleider in België en Luxemburg.

De overname is het gevolg van een duidelijke Europese uitbreidingstrategie. In 2021 realiseerden beide bedrijven door het actieve management en een versnelde digitalisering 15 procent omzetgroei, samen goed voor €25 miljoen. De transactie werd begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Gerelateerde artikelen