Carbon Equity’s Portfolio Fund II haalt 50 miljoen euro op

klimaatgerelateerde markt presteert beter dan de algehele markt voor private equity-investeringen.

• Sinds de lancering in februari 2023 heeft Carbon Equity's Climate Tech Portfolio Fund II meer dan 50 miljoen euro opgehaald bij meer dan 100 investeerders
• Het Climate Tech Portfolio Fund II stelt investeerders in staat om in zeven tot tien van ‘s werelds beste klimaat venture capital (VC) en private equity (PE) fondsen te investeren
• Investeerders investeren in meer dan 150+ baanbrekende klimaat technologie-bedrijven, met bedragen vanaf 100.000 euro en binnenkort vanaf 50.000 euro.
• Carbon Equity meldde ook sterke groei in H1 met een toename van 320 procent in assets under management (AUM) op jaarbasis en een toename van 125 procent in het aantal investeerders

Carbon Equity, 's werelds eerste investeringsplatform voor klimaat venture capital en private equity, kondigt met trots de succesvolle eerste sluiting aan van het Climate Tech Portfolio Fund II, dat in februari is gelanceerd.  Dit fonds biedt investeerders de mogelijkheid om een gediversifieerde portefeuille van klimaat tech startups en scale-ups op te bouwen door te investeren via de meest toonaangevende klimaatfondsen ter wereld.

In een tijd waarin private equity-investeringen wereldwijd met 24 procent zijn gedaald, zag de klimaatgerelateerde markt juist een stijging van zeven procent in 2022. Dankzij investeringen en initiatieven van overheden, bedrijven en investeerders in de klimaat tech sector, verwacht McKinsey dat de sector beter bestand is tegen de huidige macrotrends, zoals hoge rentetarieven en arbeidstekorten. 

Jacqueline van den Ende, mede-oprichter en CEO van Carbon Equity: “In totaal stoten we jaarlijks 52 gigaton aan CO2 uit en in dertig jaar moet dit naar 0. Dat betekent dus dat alles anders moet. Dit creëert een ongekend grote innovatiekans. Elke oplossing die een CO2 vrij of CO2 arm alternatief biedt tegen gelijke kosten als het fossiele alternatief ontsluit een gigantische groei markt.”

“In tegenstelling tot beursgenoteerde ESG fondsen investeer je bij Carbon Equity in niet-beursgenoteerde bedrijven met echte oplossingen, zoals CO2 vrij cement, plantaardig vlees, en giga-batterijen voor de opslag van duurzame energie”, vervolgt ze. “Bij Carbon Equity investeer je niet direct in bedrijven – maar via venture capital (durfkapitaal) en private equity fondsen. Het voordeel hiervan is dat professioneel management de investeringen voor je doet én dat je je risico spreidt.”

Met meer dan 40 jaar aan investerings-ervaring is Carbon Equity een vooraanstaande speler in de selectie van klimaatfondsen. Het ervaren team van klimaatexperts en investment professionals van Carbon Equity selecteert de top tien procent van fondsen wereldwijd op basis van financieel rendement en klimaatimpact. "Carbon Equity streeft ernaar om miljarden aan privaat kapitaal te mobiliseren voor essentiële klimaatoplossingen", besluit van den Ende.

Het Climate Tech Portfolio Fund II blijft open voor investeringen tot eind 2023 of totdat het streefbedrag van 125 miljoen euro is bereikt. 
 

Gerelateerde artikelen