Carbon Equity lanceert Climate Tech Portfolio Fund II

Carbon Equity wil 75 miljoen euro ophalen om investeringen in klimaattechnologieën te versnellen.

Carbon Equity, 's werelds eerste investeringsplatform voor venture capital (VC)- en private-equity (PE)-fondsen op het gebied van klimaat, heeft de lancering aangekondigd van het nieuwste fonds, Climate Tech Portfolio Fund II. Het tweede fonds zal meer beleggers de mogelijkheid bieden om een gediversifieerde portefeuille van klimaattechnologie-startups en -scale-ups op te bouwen en te beleggen samen met de beste klimaatfondsen.

Klimaattechnologie is een belangrijk macro-economisch thema en een groeimotor voor de komende jaren. In 2022 steeg het risicokapitaal voor klimaattechnologie met 89 procent wat volgens onderzoeksplatform HolonIQ neerkomt op meer dan 70 miljard dollar. Nieuwe beleidsinitiatieven, zoals de United States Inflation Reduction Act, voeden het aanhoudende optimisme dat klimaattechnologie het beter zal blijven doen dan andere private equity-investeringen.

Jacqueline van den Ende, medeoprichter en CEO van Carbon Equity: "In het komende decennium zal de vraag van consumenten, bedrijven en overheden naar broeikasgasvrije alternatieven een grote golf van innovatie in alle sectoren op gang brengen. Beleggen in een Carbon Equity-fonds biedt de mogelijkheid om uw kapitaal aan het werk te zetten met een aanzienlijke klimaatimpact en een aantrekkelijk financieel rendement."

Voorheen hadden particuliere beleggers beperkt toegang tot venture capital- (durfkapitaal) en private-equity fondsen vanwege hoge investeringsdrempels zoals minimale investeringsbedragen van enkele miljoenen. Carbon Equity overbrugt de kloof voor particuliere beleggers door de minimale investering te verlagen en de complexiteit van private equity en venture capital te vereenvoudigen.

Carbon Equity maakt gebruik van meer dan 40 jaar investeringservaring en een grondig begrip van het klimaatinvesteringslandschap om de fondsen te identificeren en te selecteren die het best een positieve impact op de planeet en een sterk financieel rendement kunnen opleveren, aldus Carbon Equity. Een aantal van die fondsen zijn: Energy Impact Partners, Lightrock, 2150 en Astanor Ventures. Ook noemt Carbon Equity een aantal bedrijven zoals Form Energy (dat grid-scale batterijen produceert), Biomason (gedecarboniseerd cement met behulp van biotechnologie), Sunfire (industriële elektrolyzers voor de productie van waterstof en e-brandstof) of Current Foods (verse vis- en schaaldieren gemaakt van planten).

Sinds de oprichting medio 2021 heeft Carbon Equity meer dan 90 miljoen euro geïnvesteerd in haar verschillende klimaatfondsen. Het Climate Tech Portfolio Fund I werd in december 2022 met succes afgesloten en overtrof de beoogde omvang door 42 miljoen euro op te halen, 60 procent boven het oorspronkelijke doel van 25 miljoen euro. Voortbouwend op het succes van Fonds I, wil Climate Tech Portfolio Fund II 75 miljoen euro ophalen en investeerders een nog grotere kans bieden om de decarbonisatie-inspanningen te ondersteunen.
 

Gerelateerde artikelen