Carbon Equity heeft eerste zestig miljoen binnen voor derde fonds

Laatst gewijzigd: 03 juli 2024 16:21
Sinds de oprichting heeft Carbon Equity al 250 miljoen opgehaald voor investeringen in climate tech.

Carbon Equity heeft bij de first close op 26 juni van het in maart 2024 gelanceerde Climate Tech Portfolio Fund III zestig miljoen euro opgehaald bij circa 160 investeerders.

Het investeringsplatform wil met dit nieuwe fonds minimaal 125 miljoen euro ophalen, dat via private equity en venture capital-fondsen in de EU en de VS geïnvesteerd zal worden in minimaal 150 climate tech-bedrijven.

Het kapitaal is afkomstig van ruim 160 private en (semi)professionele investeerders, zoals family offices en stichtingen. Het fonds blijft gedurende 2024 open voor nieuwe inschrijvingen, tenzij het maximum van 200 miljoen euro eerder wordt bereikt.

Carbon Equity heeft sinds de oprichting in 2021 meer dan 250 miljoen euro opgehaald bij 900+ investeerders. Het bedrijf heeft tot op heden via 18 fondsen in 120+ portfoliobedrijven geïnvesteerd. Het is hiermee een van de meest actieve klimaatfonds-investeerders.

M&A Strategy Forum 2024: ‘Mastering M&A Strategy’
Join us on 10 October at M&A Strategy Forum 2024, hosted by De Brauw Blackstone Westbroek. Explore key strategies and connect with 150 professionals in M&A, Corporate Finance, and Private Equity. Register now for free to advance your expertise.

Carbon Equity werd in 2021 opgericht vanuit de ambitie om op grote schaal privaat kapitaal te ontsluiten bij investeerders om ‘s werelds meest impactvolle klimaatoplossingen te financieren. Met het Climate Tech Portfolio Fund III kunnen investeerders via zeven tot tien geselecteerde private equity- en venture capital-fondsen beleggen in minimaal 150 leidende klimaatinnovaties, van groene waterstof tot Co2-vrij cement en van iron-air batterijen tot een nieuwe generatie eiwitten.

Jacqueline van den Ende, CEO en co-founder van Carbon Equity, zegt in een toelichting: “We zijn ontzettend blij en trots dat we opnieuw het vertrouwen van zoveel investeerders hebben gekregen. Zij zien in dat klimaattechnologie de sleutel is tot het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die zowel de planeet beschermen als winstgevend zijn. Dankzij private equity, een beleggingscategorie die voorheen alleen toegankelijk was voor grote beleggers, kunnen zij nu echte impact maken mét een aantrekkelijk beoogd rendement.”

In de komende editie van M&A Magazine bespreken we met Van den Ende en Head of Impact Liza Rubinstein Malamud hun investeringsstrategieën, de meest veelbelovende climate tech oplossingen en bespreken we de uitdagingen van de huidige backlash tegen ESG.

Gerelateerde artikelen