Caldic uit Rotterdam fuseert tot chemiegigant

Chemiefusie met Connell uit de VS leidt tot een omzet van 3 mljard.

Het Rotterdamse chemiebedrijf Caldic gaat fuseren met de iets kleinere Amerikaanse branchegenoot Connell. De gecombineerde onderneming, met de hoofdvestiging in Rotterdam, heeft een omzet ter waarde van 3 miljard euro. Caldic is gespecialiseerd in de distributie van bijzondere chemicaliën en voedingsingrediënten. 

Fusiegenoot Connell is vooral sterk in de regio Azië-Pacific. Het bedrijf was eigendom van het Amerikaanse familieconcern Wilbur-Ellis. Die neemt een aandeel in de nieuwe combinatie, net als het private equity-bedrijf Advent International die eigenaar is van Caldic. Vorig jaar werd het Rotterdamse chemiebedrijf overgenomen van Het is sinds vorig jaar eigendom van investeringsmaatschappij Advent, die het kocht van Goldman Sachs Asset Management.

Sinds deze overname is Calcic actief op de overnamemarkt. Vorig jaar maar rondde het bedrijf de overname af van het Zuid-Amerikaanse GTM, waardoor de omzet werd opgeschroefd tot 1,8 miljard euro. De combinatie Caldic en Connell telt 3800 medewerkers in 43 landen. Samen bedienen ze meer dan 35.000 klanten.

 

Gerelateerde artikelen