Cafeyn neemt Blendle over

Blendle, het bedrijf dat artikelen uit kranten en tijdschriften aanbiedt, wordt verkocht. Koper is het Franse Cafeyn, een vergelijkbaar platform waarop 2500 titels te lezen zijn. Dat zegt mede-oprichter Alexander Klöpping van Blendle in een interview met de Volkskrant.

"Blendle is mijn baby. Je baby in handen van iemand anders geven, is niet makkelijk. Maar ik heb het belang van het bedrijf altijd belangrijker gevonden dan mijn gevoel voor romantiek", aldus Klöpping in de krant. "Ik denk dat we samen met Cafeyn onze droom – marktleider in Europa worden – veel sneller kunnen waarmaken."

Volgens Klöpping gaat er niet zoveel veranderen. "We voegen de catalogus van Cafeyn toe aan Blendle. We gaan functionaliteiten uitwisselen. Zij zijn beter met offline lezen – in het vliegtuig kun je Blendle nu niet gebruiken. Wij zijn beter met algoritmes, waardoor we de gebruiker artikelen op maat kunnen aanbieden, en we hebben een dienst als Audio." Op die laatste dienst worden artikelen voorgelezen.

Blendle begon met zijn dienst in 2014. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. 

Blendle heeft hulp gehad van IEG bij het begeleiden van deze transactie. Guillaume Bonneton van GP Bullhound Parijs fungeerde als de financieel adviseur voor de aandeelhouders van Cafeyn in de acquisitie van Blendle. Ingen Housz fungeerde als als juridisch adviseur van Blendle en haar aandeelhouders. Vesper Adcovaten fungeerde als juridisch adviseur van Cafeyn, en van Loman als haar tax adviseur. 

Gerelateerde artikelen