Brennikmeijer-familie stapt via Cofra in de glastuinbouw

C&A-eigenaren spreiden beleggingen met overname Dalsem. 

Voor Cofra betekent de overname een verdere investering in duurzame voedselsystemen. Ook past de overname in de strategie om de portefeuille beter te spreiden.

Cofra is de holding waar de familie Brenninkmeijer (van C&A) al zijn bezittingen in heeft ondergebracht. De investeerder is onder andere actief in duurzame energie, vermogensbeheer en vastgoedbeleggingen.

Dalsem is over de hele wereld actief met het ontwikkelen en realiseren van complete hightech glastuinbouwprojecten. Het bedrijf uit Den Hoorn, dat op de rand ligt van glastuinbouwgemeente Westland, wordt ingelijfd als de gebruikelijke goedkeuringen daarvoor binnen zijn. Jan Peter Dalsem blijft na de overname aan als algemeen directeur van Dalsem.

Dalsem werd opgericht in 1932. Het familiebedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie. Het bedrijf heeft als doel de ontwikkeling van energiezuinigere, lokale systemen voor de productie van voedsel te ondersteunen. Financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen