Bynder ontvangt investering van Thomas H. Lee Partners

Marketingsoftwarebedrijf Bynder krijgt een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

De van oorsprong Nederlandse digital asset management (DAM)-specialist Bynder ontvangt een meerderheidsinvestering van Thomas H. Lee Partners, een private equity-onderneming die investeert in groeibedrijven. 

Dankzij dit partnerschap zal Bynder merken beter kunnen ondersteunen bij het beheren van de complexiteit van de groeiende hoeveelheid content, zodat goede content optimaal kan worden ingezet om omzetgroei stimuleren. Als onderdeel van deze transactie zal Thomas H. Lee Partners het aandeel van Insight Partners in Bynder overnemen. De transactie wordt naar verwachting begin 2023 afgerond.

Het hoofdkantoor van Bynder is gevestigd in Amsterdam, met grote vestigingen in de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het krachtige, intuïtieve en sterk geïntegreerde DAM-platform van het bedrijf brengt de creatie, het beheer en de distributie van marketingcontent bij elkaar. Zo maakt dit schaalbare cloudplatform betere digitale klantervaringen mogelijk voor duizenden bedrijven over de hele wereld, waaronder Spotify, Puma, Five Guys en Icelandair.

THL’s partnerschap met Bynder bouwt voort op de investeringsfranchise van het bedrijf in SaaS-producten op het gebied van sales, marketing en commerce. THL is ook investeerder in Bazaarvoice, een full-funnel shopper engagement platform voor de verzameling, curatie en weergave van door gebruikers gegenereerde content, zoals ratings en reviews, foto’s en video’s; en in inriver, een toonaangevend leverancier van Product Information Management (PIM) software.

Bynder werd bij deze deal geadviseerd door o.a. CMS en Deloitte. Bekijk hier alle betrokken partijen bij deze acquisitie. 
 

 

Gerelateerde artikelen