Bynder neemt video-creatie en distributie platform We Adapt over

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:32
Combinatie resulteert in één contentplatform waar marketingteams tekst, afbeeldingen en video content kunnen creëren, bewerken, beheren en delen

De Nederlandse Digital asset management (DAM) specialist Bynder heeft We Adapt overgenomen, een SaaS-oplossing die merken helpt bij de ontwikkeling en de inzet van videocontent. Met de toevoeging van We Adapt, omgedoopt tot Video Brand Studio, biedt Bynder merken nu een centraal platform voor het beheren van al hun marketingcontent, zoals tekst, afbeeldingen en video. 

Volgens het 2019 Video Advertising Spend Report van Interactive Advertising Bureau (IAB), groeide digitale video reclame in 2019 wereldwijd met meer dan 25% tot $17,8 miljard. Dit betekent dat creatieve teams nieuwe manieren moeten vinden om te voldoen aan de vraag naar content op een breed scala van kanalen, waaronder sociale media, websites, e-mailmarketing campagnes en digitale reclameplatforms.

“We zijn in verschillende markten actief, dus de mogelijkheid om onze campagne assets gemakkelijk aan te passen naar gelokaliseerde content per markt, terwijl we on-brand blijven, heeft ons geholpen om onze video- en marketing content te schalen en gemakkelijk te testen wat het beste werkt voor verschillende kanalen”, zegt We Adapt gebruiker – Marjolein Tepper, Head of Acquisition Marketing voor het online veilingplatform Catawiki.

“We zijn blij om We Adapt, zijn klanten en het hele We Adapt-team te verwelkomen in de Bynder familie”, vertelt Bert van der Zwan, CEO van Bynder. “We helpen onze klanten graag de productie en distributie van content verder te optimaliseren, om content sneller op de markt te brengen en creatieve expertise vrij te maken voor creatief werk dat toegevoegde waarde biedt.” 

“Bynder en We Adapt hebben een gemeenschappelijk doel: het automatiseren en uitbreiden van het creatie en distributieproces, zodat marketing professionals kunnen werken aan projecten van hogere kwaliteit”, zegt Maarten Boon, oprichter en CEO van We Adapt. "We sluiten ons aan bij Bynder om deze visie te versterken en kijken ernaar uit om onze klanten de voordelen van een ‘best-in-class’ DAM en creatieve automatisering te bieden".

We Adapt is opgericht in 2017 vanuit een internationaal, bekroond productiebureau. Boon zag de behoefte aan een oplossing die marketeers de flexibiliteit geeft om altijd de juiste video beschikbaar te hebben en tegelijkertijd tijd en kosten te besparen. We Adapt is inmiddels uitgegroeid tot een creatief managementplatform waarmee merken en bureaus de creatie en distributie van videoreclame kunnen automatiseren en schalen. Tot de klanten van We Adapt behoren onder andere KLM, Catawiki en de NS. 

Over Bynder
Bynder is marktleider op het gebied van digital asset management (DAM) en biedt een krachtige en schaalbare SaaS-oplossing voor merkbeheer. Bynder staat bekend om een intuïtieve gebruikerservaring en helpt meer dan een miljoen gebruikers in meer dan 1.800 organisaties, waaronder Spotify, Puma en Icelandair, om de volledige levenscyclus van hun digitale content in de cloud te creëren, te delen en te organiseren. Bynder is in 2013 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot meer dan 350 medewerkers in zeven kantoren over de hele wereld, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf wordt ondersteund door Insight Partners. Ga voor meer informatie naar www.bynder.nl

Gerelateerde artikelen