Burton Car in Franse handen

Het Nederlandse automerk Burton Car Company is overgenomen door het Franse 2CV Mehari Club Cassis. 

De oprichters van Burton, de broers Dimitri en Iwan Göbel, blijven wel betrokken bij het merk uit Zutphen, als aandeelhouders en ook bij toekomstige creatieve en technische projecten. Financiële details van de deal werden niet bekendgemaakt.

De twee bedrijven bundelen hun passie voor klassieke auto’s uit het erfgoed van de Franse autofabrikant Citroën. Het bekendste product van Burton is de Burton Sportscar. Dat is een klassieke 2-zits ‘zelfbouw’ roadster op het onderstel van de Citroën 2CV, die in Nederland bekendstaat als de eend. Sinds de introductie in 2001 zijn er meer dan 1400 exemplaren van verkocht.

Het in 1993 opgerichte bedrijf uit Zutphen produceert sinds 2008 ook innovatieve onderdelen voor de Citroën 2CV. Het bedrijf is internationaal actief in meer dan honderd landen en telt veertig medewerkers.

Het Franse 2CV Mehari Club Cassis begon in 1982 met het restaureren en personaliseren van de Citroën Mehari. In 1998 verkocht Citroën zijn originele mallen en gereedschapstukken aan het bedrijf om de Mehari-onderdelen te kunnen blijven produceren en leveren. Hetzelfde gebeurde in 2000 voor de onderdelen van de beroemde 2CV.

De twee bedrijven blijven onafhankelijk binnen de nieuw gevormde alliantie, die meer dan honderd werknemers telt. De samenwerking biedt wel voordelen op het gebied van schaalvergroting, innovatiekracht en technische expertise. Ook worden er nieuwe gezamenlijke projecten opgestart, met name op het gebied van elektrische aandrijvingen voor klassieke auto’s.

Gerelateerde artikelen