Brussel keurt fusie DMK GROUP en DOC Kaas goed

De Europese Commissie heeft de voorgenomen fusie van DMK GROUP en DOC Kaas zonder verplichtingen en voorwaarden goedgekeurd.

De komende periode bereiden de DMK GROUP en DOC Kaas de effectuering van de fusie voor. De fusie zal per 1 april 2016 ingaan. Afhankelijk van de tijd die nodig is voor de contractuele afwikkeling, zal de fusie met terugwerkende kracht op die datum worden geëffectueerd, zo meldt DOC Kaas.

“Het besluit van de Europese Commissie bevestigt de juiste inschatting van DMK Group en DOC Kaas ten aanzien van de concurrentie,” aldus dr. Josef Schwaiger, CEO van de DMK Group. “De fusie zal de concurrentiekracht van DMK Group en DOC Kaas versterken hetgeen niet alleen goed is voor de zuivelindustrie in Duitsland en Nederland, maar eveneens de positie van de Europese zuivelindustrie op de wereldmarkt zal versterken.”

„Wij zijn verheugd dat de Europese Commissie heeft ingestemd met de fusie. DOC Kaas en DMK kunnen nu gezamenlijk de concurrentiekracht in internationale markten versterken. Deze fusie stelt ons beter in staat om op de korte en lange termijn de doelstellingen te realiseren en daarmee de belangen van de leden-melkveehouders te dienen,“ aldus Arjan Schimmel, bestuursvoorzitter DOC Kaas B.A.

Gerelateerde artikelen