Brussel akkoord met overname Gemalto

De Europese Commissie geeft goedkeuring aan de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologieconcern Thales. Thales moet dan wel zijn divisie hardware-beveiligingsmodules voor algemeen gebruik afstoten, aldus Brussel.

Het besluit volgt op een diepgaand onderzoek naar de overname. ,,Het besluit van vandaag brengt een sterke Europese speler op de markt en zorgt er tegelijk voor dat klanten ondanks de concentratie blijven profiteren van eerlijke prijzen en innovatieve producten. Dat is omdat we aan de goedkeuring de voorwaarde hebben gekoppeld dat Thales corrigerende maatregelen aanbiedt die de mededinging op deze belangrijke markt volledig vrijwaren'', aldus eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging).

Overigens hadden bronnen aan persbureau Reuters in november al gemeld dat er groen licht uit Brussel zou komen voor de deal. Thales lanceerde zijn bod op de digitaal beveiliger eind maart officieel. Het bedrijf betaalt in totaal circa 4,6 miljard euro voor Gemalto.

Gerelateerde artikelen