Britse tak Grant Thornton zet zichzelf in de etalage

Het kantoor heeft private equitybedrijven benaderd voor een overname.

De Britse landenfirma van Grant Thornton overweegt om zichzelf te verkopen aan een private equitybedrijf. Volgens de Engelse krant Sunday Times heeft het accountants- annex advieskantoor contact opgenomen met diverse private equitybedrijven om te onderhandelen over een overname

Dit zou opnieuw een grote overname zijn in de accountancy. In Groot-Brittannië is Grant Thornton het zesde kantoor qua omzet. Het kantoor zet 654 miljoen pond om. De winst over het laatste boekjaar betrof 146 miljoen pond. Het kantoor telt in de UK 200 partners.

In de VS is Grant Thornton al in zee gegaan met New Mountain Capital, een private equity-partij. Baker Tilly in de VS is in handen gekomen van Hellman & Friedman voor ongeveer een miljard dollar. Andere accountantskantoren in de VS zouden zich ook willen laten overnemen.

Grant Thornton in Engeland heeft de overnameplannen niet ontkend, maar weigert ook om ze te bevestigen. “In het licht van de voortdurende ontwikkelingen in ons vakgebied onderzoeken we voortdurend strategische opties om te bepalen wat het beste is voor onze klanten, onze mensen en ons bedrijf”, zo reageerde Grant Thornton in de Sunday Times.

Het bedrijf benadrukt dat er nog geen sprake is van een concrete overname.  “Wij zijn niet actief betrokken bij een dergelijke transactie.”

Gerelateerde artikelen