Britse concurrent wil vervallen Carpetright overnemen

Laatst gewijzigd: 18 juli 2024 14:57
De voormalige oprichter wil zich weer ontfermen over zijn vroegere kindje.

Tapi, de grootste concurrent in Engeland van Carpetright, wil de tapijtspecialist overnemen. Een deal is broodnodig, want in Engeland staat Carpetright op het punt van faillietgaan. Er is eind vorige week al een bewindvoerder van PwC aangesteld.

Tapi, de mogelijke koper, is in 2014 opgericht door de voormalige eigenaar van Carpetright, de familie Harris. De huidige eigenaar van Tapi is Martin Harris, zoon van Lord Harris, de oprichter van Carpetright. Harris zou een aantal winkels willen overnemen, zonder het hoofdkantoor van Carpetright.

Carpetright bestaat bijna vijftig jaar en is ook in Nederland een goede bekende. De keten heeft meer dan 500 winkels, waarvan 88 in Nederland en 22 en België. De rest is in het Britse koninkrijk. Een aantal winkels zal na een eventuele deal gesloten worden, zo is de verwachting. Welke gevolgen er zijn voor de Nederlandse winkels is nog niet bekend.

Carpetright is eigendom van het Britse Meditor, een minderheidsaandeelhouder die in 2019 alle aandelen overnam. Ook toen al had de tapijtwinkelier het zwaar te verduren.

Gerelateerde artikelen