Brits Ancala Partners neemt Fore Freedom over

Het Britse Ancala Partners heeft het Nederlandse Fore Freedom, actief in glasvezelnetwerken voor de zakelijke markt, overgenomen.

Dat meldt de Britse belegger die investeerder in infrastructurele projecten in een persbericht. Er zijn geen financiële details verstrekt.

Door de overname krijgt Ancala de merken Fore Freedom, EasyFiber en Solid Fiber Networks in handen.  De acquisitie is op 21 september afgerond.

Fore Freedom, gevestigd in Papendrecht, legt open glasvezelnetwerken aan voor de zakelijke markt aan waarbij de klant kan kiezen verschillende providers en leveranciers.Nederland heeft ongeveer vierduizend bedrijventerreinen waarvan een aanzienlijk aantal niet is aangesloten op breedband glasvezelnetwerken of netwerken met een langzamere connectiviteits technologie.

Snelle groei

Omdat de vraag naar data blijft toenemen door onder meer een toenemend gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen, kunnen oudere technologieën niet de snelheid bieden zoals die van glasvezelnetwerken. Daarom zal deze markt de komende jaren snel blijven groeien, zo is de verwachting van Ancala.

"Ancala Partners past uitstekend bij ons bedrijf als een actieve investeringspartner met diepe organisatorische en operationele ervaring”, zegt Edwin de Raadt, directeur van Fore Freedom over de overname. “Deze samenwerking stelt ons in staat om te voldoen aan de sterke vraag naar nieuwe glasvezelnetwerken.”

Gerelateerde artikelen