BridgeFund haalt 20 miljoen groeigeld op

Online kredietverstrekker wil met extra kapitaal versneld internationaal uitbreiden.

De Amsterdamse FinTech BridgeFund maakt bekend een investering ter waarde van twintig miljoen euro te hebben opgehaald. Het groeikapitaal wordt verstrekt door een Nederlandse family office in combinatie met een uitbreiding van de eigen (bestaande) kredietlijnen. De investering wordt gebruikt om op korte termijn uit te breiden naar het buitenland, om zo ook het klein-MKB over de Nederlandse grens van werkkapitaal te voorzien.

Via het in 2018 opgerichte BridgeFund lenen ondernemers met een kapitaaloverschot geld uit aan mede-ondernemers met een financieringsbehoefte, zonder tussenkomst van een bank. BridgeFund verwacht nog dit jaar de grens van honderd miljoen euro aan uitgeleend kapitaal aan het Nederlandse MKB te passeren. “Dankzij deze investering én onze slimme technologie kunnen we binnenkort ook het kapitaal van buitenlandse MKB-ondernemers aan het werk zetten”, zegt Julian van de Steeg, oprichter en CEO van BridgeFund. “Daarbij is het bedoeling om te beginnen met één land, om vervolgens snel op te schalen en heel Europa te veroveren.”

Digitalisering
Van de Steeg gaat verder: “Binnen Europa is Nederland na het Verenigd Koninkrijk de grootste markt voor alternatieve financiering. Dit komt mede doordat we als land jarenlang koploper zijn geweest op het gebied van digitale adoptie. Door de coronacrisis halen steeds meer Europese landen deze achterstand versneld in. Dankzij PSD2-wetgeving en het gemak van het platform liggen daar momenteel ongekende kansen voor ons. Met de jarenlange kennis en expertise van onze nieuwe aandeelhouder, zijn nu alle elementen aanwezig om een Europese uitrol tot een succes te maken.”

Gerelateerde artikelen