Bpost wil Aldipress van DPG Media overnemen

De deal is in stilte gesloten en ligt nu ter goedkeuring bij de ACM.

De bedrijven hebben op 12 augustus de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname. Nadere details over de deal zijn niet nog niet bekend.

Aldipress is eigendom van DPG Media. Het bedrijf is actief met de distributie en (trade-)marketing van tijdschriften, stripalbums, romans en puzzelboekjes bestemd voor de losse verkoop door retailers binnen Nederland. Aldipress koopt deze artikelen in bij de uitgevers en verkoopt deze aan retailers. Haar hoofdactiviteiten bestaan voornamelijk uit coördinatie van de logistiek, verkoop en marketing van de genoemde artikelen.

Bpost is de postdienst van België. Het bedrijf is via dochterondernemingen tevens actief in de distributie van tijdschriften, dagbladen, romans en puzzels voor de losse verkoop. In Nederland houdt Bpost zich via haar dochtervennootschappen. 

In Nederland hout Bpost zich bezig met logistieke dienstverlening in de zorgsector, de bezorging, installatie en reparatie van elektronische apparaten, e-fulfillment dienstverlening en het verzorgen van klantenservice diensten voor webshops.

 

Gerelateerde artikelen