BouWatch van Nordian Capital naar investeerder Haniel

BouWatch, de marktleider op het gebied van bouwplaatsbeveiliging, krijgt een nieuwe eigenaar.

De deal: Franz Haniel & Cie. acquires BauWatch from Nordian Capital Partners

BouWatch maakt de overstap naar de Duitse strategische investeerder Haniel. Hiertoe hebben alle betrokken partijen een koopovereenkomst getekend. Deze overname stelt BouWatch in staat om haar internationale groei verder te versnellen en uit te breiden. Samen met huidige investeerder Nordian Capital wist BouWatch haar omzet in de afgelopen vijf jaar te verviervoudigen.

BouWatch* is opgericht in 2009 als een innovatie tijdens de toenmalige bouwcrisis. Kosten en effectiviteit van fysieke bouwplaatsbeveiliging waren toen de aanleiding voor het ontwikkelen van een systeem van detectie en signalering van inbraak op bouwplaatsen door middel van cameramasten en slimme software. In 2016 nam Nordian Capital BouWatch over om de snel groeiende vraag optimaal te kunnen bedienen. Door acquisities slaagde BouWatch erin om de gehele keten van software, hardware, meldkamer en live registratie te integreren. In deze periode heeft BouWatch ook de Duitse en Belgische markt weten open te breken en haar dienstenpakket uitgebreid met toegangscontrole voor de bouwplaats.

Maarten de Roos, CEO BouWatch: “Dit is een belangrijke stap voor BouWatch in onze groeistrategie. We hebben steeds heel gedisciplineerd onze plannen ingericht en uitgevoerd. Onder Nordian zijn wij hard gegroeid en hadden we alle vrijheid en ruimte om te ondernemen in Nederland, België en Duitsland. We staan nu aan de vooravond van verdere groei naar de UK, Frankrijk en naar Oost-Europa. Daar past een internationaal ervaren, lange-termijn partner bij. En dat is precies wat Haniel voor ons wil zijn.”

Joost Verbeek, managing partner bij Nordian: “BouWatch was en is een parel van een bedrijf met een enorm groeipotentieel. Het management heeft hier een geweldige prestatie weten neer te zetten. Met de stap naar het buitenland, met een succesvolle uitbreiding van het dienstenpakket – en door vier succesvolle acquisities. BouWatch staat klaar voor de volgende groeifase. Het is dan ook een geweldig moment om, juist als het goed gaat met deze onderneming, een nieuwe partner te vinden die het bedrijf kan ondersteunen bij weer een volgende groeifase.”

 

Houlihan Lokey adviseerde Nordian Capital Partners bij de transactie. 

Franz Haniel & Cie. werd geadviseerd door Rabobank, EY en Loyens & Loeff

 

*de internationale groep heeft inmiddels de naam BauWatch gekregen

Gerelateerde artikelen