Boskalis verdwijnt op 9 november van de beurs

Beursexit van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis na 51 jaar.

Het bedrijf, dat volledig wordt overgenomen door investeerder HAL, verdwijnt per 9 november dit jaar van de beurs. De laatste handelsdag is 8 november, maakte Boskalis bekend.

HAL liet eerder weten Boskalis in zijn geheel over te nemen. In eerste instantie bood de investeringsmaatschappij 32 euro per aandeel Boskalis, waarmee aan het bedrijf een prijskaartje van 4,2 miljard euro werd gehangen. Dit bod werd uiteindelijk verhoogd naar 33 euro per aandeel, waarmee Boskalis nog eens 129 miljoen euro meer waard werd.

Onderdeel van de afspraak met HAL is onder andere dat er de komende vier jaar niet wordt gesneden in het personeelsbestand. Ook de leiding van Boskalis blijft aan, waarbij het bedrijf zeggenschap houdt over investeringen.

Boskalis werkt momenteel onder andere aan een megaproject bij de Filipijnse hoofdstad Manilla, waar een nieuwe luchthaven in een baai moet worden gerealiseerd. Ook werkt het bedrijf aan andere omvangrijke projecten, zoals de tunnel tussen Duitsland en Denemarken en de aanleg van een nieuwe haventerminal en polder in Singapore. Ook houdt Boskalis zich bezig met dijk- en kustbescherming in Nederland.

Gerelateerde artikelen