Böschen versterkt zorgfocus met overname Brightcare

Böschen IT Investments heeft zijn portfolio in de zorgsector uitgebreid met de acquisitie van Brightcare.

Brightcare, nu een dochteronderneming van Reliance en onderdeel van Böschen IT Investments, is gespecialiseerd in ICT managed services dienstverlening. Een sleutelcomponent van hun aanbod is de ‘One Device Workplace’, waardoor zorgprofessionals op een veilige manier met slechts één apparaat kunnen werken, hetgeen de gebruikersvriendelijkheid en efficiëntie aanzienlijk verbetert.

De transactie, begeleid door overnameadviseur Marktlink, resulteerde in een meerderheidsaandeel voor Böschen. Het huidige management van Brightcare zal onder leiding van CEO Barteld Hoekman een sleutelrol blijven spelen in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Sven Konijn, consultant bij Marktlink, onderstreept het potentieel van deze overname in het licht van de huidige markttrends: “De zorg-ICT-sector ervaart significante groei door een toenemende vraag naar geïntegreerde technologische oplossingen. Ontwikkelingen zoals de digitalisering van patiëntgegevens, telezorgoplossingen en de inzet van kunstmatige intelligentie in de zorg dragen bij aan een efficiëntere en toegankelijkere gezondheidszorg. Böschen speelt slim in op deze trends met de uitbreiding van zijn portfolio door de overname van Brightcare.”

Gerelateerde artikelen