Böschen stapt in Encap

Böschen IT Investments neemt aandelen over van Encaps. 

Het is de vierde overname in 14 maanden tijd voor het Family Office, dat met begeleiding van fusie- en overnamespecialist Marktlink via een buy-and-build-and-holdstrategie de ambitieuze groeidoelstellingen wil realiseren. Böschen IT Investments heeft hierbij de focus op verticale softwareondernemingen en IT Managed Service Providers in de Europese markt. De overname van Encaps volgt op overnames van Comsenso jongstleden mei en InfoProjects B.V. afgelopen juli.

Encaps is een  Managed Service Provider (MSP) met een sterke focus op het bedienen van de hospitaliteitssector. Deze deal volgde op de overeenkomst met InfoProjects uit Bussum. InfoProjects levert een softwarepakket dat klanten in staat stelt haar haar online communicatievraagstukken optimaal te managen. De onderneming is een full-service partij en die haar klanten met eigen content management software (IPROX) kan bedienen. De voornaamste klanten zijn grote overheidsinstanties en kennisinstituten.

Böschen IT Investments fungeert als investeringsvehikel van het Family Office van de familie Böschen. Böschen IT Investments wordt geleid door CEO Harry Böschen Jr. en COO Kevin Philippen die zich op de dagelijkse aansturing van de geacquireerde ondernemingen concentreert. 

Gerelateerde artikelen