Bolster Investment Partners neemt meerderheidsbelang in Public Search

Bolster Investment Partners neemt een meerderheidsbelang in Public Search. Het is de eerste investering uit het recent gelanceerde Bolster fonds II. 

Public Search bemiddelt tussen financiële professionals en opdrachtgevers in het publieke domein. Public Search is marktleider in de zorg en in het onderwijs, wanneer het gaat om bemiddeling van financiële professionals. Zij streeft er naar om deze positie, met behulp van Bolster Investment Partners, ook in het lokaal bestuur te verkrijgen. Zij doen dat door middel van detachering van eigen medewerkers, interim-management van freelancers en werving en selectie. De missie is om het keurmerk van financiële experts in de publieke sector te zijn. Public Search bedient circa 250 opdrachtgevers, waaronder toonaangevende partijen zoals de Gemeente Utrecht, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Amsterdam UMC.

Public Search is opgericht in 2008 door Wilco Kosters en Cengiz Çetintas. De onderneming groeit met circa 20% per jaar en in 2021 wordt een omzet van ruim €23 miljoen verwacht. De organisatie bestaat op dit moment uit 80 eigen medewerkers en 130 gedetacheerde freelancers. Daarbuiten  heeft de organisatie nog een zorgvuldig geselecteerd netwerk van ruim 1.000 ZZP’ers met wie ze geregeld samenwerken. Om de medewerkers te ontwikkelen wordt naast het uitgebreide interne opleidingsprogramma de Public Search Academy ook een Register Controller- of Certified Public Controlling-opleiding aangeboden.

Met het meerderheidsbelang van Bolster Investment Partners hoopt het bedrijf verdere groei te realiseren. 

Gerelateerde artikelen