Bolland stapt op als bestuursvoorzitter M&S

De Nederlander Marc Bolland stapt op als bestuursvoorzitter van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer (M&S). Bolland staat sinds 2010 aan het hoofd van de onderneming.
Bolland zal in april worden opgevolgd door Steve Rowe, die al meer dan 25 jaar voor het bedrijf werkt. Rowe geeft momenteel leiding aan de niet-voedingsactiviteiten van M&S, waaronder kleding en schoenen.
Het besluit van Bolland om te vertrekken, volgt op een slecht feestdagenseizoen voor M&S. In de periode rond kerst ging de vergelijkbare omzet bij de kledingdivisie met 5,8 procent omlaag. Dat kwam vooral door het milde winterweer, waardoor minder kleding werd verkocht. Het bedrijf verkoopt verder onder meer levensmiddelen.
Bolland sprak van een teleurstellende verkoop bij de kledingdivisie, terwijl de verkoop van voedsel juist uitstekend was in het afgelopen kwartaal. In de week met kerst werden records behaald bij de voedselverkoop, aldus M&S. Het bedrijf liet weten dat er geen druk is uitgeoefend op Bolland om op te stappen. Hij gaf zelf aan veel vertrouwen te hebben in zijn opvolger.
Onder leiding van Bolland wist M&S de afgelopen jaren de almaar verder verslechterende financiële resultaten te keren en winstgevender te worden. Daarbij werd flink geïnvesteerd in nieuwe producten, de winkels en onlineverkoop. Het 132 jaar oude bedrijf heeft echter flink te kampen met concurrentie van onder meer Zara en andere kledingketens.
 
(ANP) 
Gerelateerde artikelen