Boer & Croon staat in de etalage

Familie Vermaat zet detacherings- en adviesbureau AB&C Group te koop.

AB&C Group, het moederbedrijf van consultancybedrijf Boer & Croon is door Gate Invest in de etalage gezet. Gate Invest is de investeringsmaatschappij van de familie Vermaat, die haar fortuin verdiende met de verkoop van het gelijknamige cateringbedrijf. Dat meldt het Financieele Dagblad. 

Gate Invest bezit 55 procent van de aandelen, het restant is in handen van enkele consultants. Die willen een nieuwe investeerder die hun expansieplannen steunt.

Aan de AB&C Group hangt volgens een marktkenner een prijskaartje van 175 tot 200 miljoen euro, schrijft het FD. Het bedrijf is goed voor een omzet van 145 miljoen euro en een ebitda van 22 miljoen.

Boer & Croon (140 medewerkers) is een van de bekendste Nederlandse adviesbedrijven. Het bedrijf, opgericht in 1973, is vooral bekend voor zijn executive en interim management-diensten en is daarnaast actief in de uitvoering van transformaties, executive search en het leveren van young professionals.

Eind mei vorig jaar werd Boer & Croon overgenomen door de Aeves Groep. Samen vormen ze sindsdien de AB&C Group. De Aeves Group is een specialist in het inkoopdomein, die diensten levert voor de hele inkoopketen, van consultancy en detachering tot outsourcing, executive search en digitale tools. 
 

Gerelateerde artikelen