Boekel fuseert met het grootste advocatenkantoor ter wereld

De kogel is door de kerk. Boekel gaat samen met ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons. De partners van beide kantoren hebben hierover een akkoord bereikt. CEO Marien Glerum van Boekel ziet in Dentons een mooi platform voor groei van de M&A-praktijk.

Marien Glerum, CEO van Boekel: “Door met Dentons te fuseren krijgen we een geweldig platform voor verdere groei en ontwikkeling op de Nederlandse markt, met name voor de Corporate, M&A en de Banking & Finance praktijken. Voorts kunnen we direct de voordelen plukken van Dentons innovatieve juridische IT toepassingen. De fusie maakt ons nog aantrekkelijker als kantoor voor ambitieuze juristen.”

Vanaf april 2017 gaat het kantoor in Nederland door onder de naam Dentons Boekel. Met de toevoeging van het Amsterdamse kantoor heeft Dentons nu 150 kantoren in meer dan 60 landen. Boekel zal in zijn geheel opgaan in Dentons. Bij Boekel in Amsterdam werken 70 advocaten en notarissen, van wie 16 partner zijn. Dentons heeft wereldwijd 7800 juristen aan het werk op 150 locaties meer dan 60 landen wereldwijd. Wereldwijd opereert het kantoor onder de naam “Dentons”, met uitzondering van het Chinese taalgebied. In het Chinees is het kantoor bekend onder de naam “大成".

Tomasz Dabrowski, Dentons CEO voor Europa, heeft eindelijk zijn Nederlandse fusiepartner gevonden. Het kantoor  is ruim anderhalf jaar op zoek naar een samenwerkingspartner voor de Nederlandse markt. “Twee jaar geleden hebben wij onze groeistrategie vastgesteld met de ambitieuze doelstelling drie nieuwe markten te betreden: Italië, Luxemburg en Nederland. In oktober 2015 zijn we opengegaan in Milaan, vorig jaar in Luxemburg en Rome en met het samengaan met Boekel in Amsterdam zetten we weer een belangrijke stap.” 

Zoektocht naar Nederlands advocatenkantoor
Eerder was het kantoor in gesprek met Van Doorne, AKD, Ploum Lodder Princen, Lexence en NautaDutilh. Niet alle gesprekken liepen even soepel. Volgens website Advocatie.nl heeft Dentons ‘met verbijstering’ kennis genomen van uitlatingen van bestuursvoorzitter en M&A-advocaat Hugo Reumkens in het Financieele Dagblad. Reumkens zei in de krant dat een toenaderingspoging van Dentons met Van Doorne in 2015 door een ‘overgrote meerderheid’ van de partners was afgewezen, en dat cliënten van Van Doorne ‘niet zitten te wachten op drieduizend Chinese advocaten’. Volgens Global Chairman Joe Andrew van Dentons zij de uitspraken “in strijd met een overeengekomen confidentiality agreement en bovendien racistisch." Volgens Andrew klopt het beeld dat Reumkes schetst van geen kant. Het management van Van Doorne, waaronder Reumkens, zou vóór de fusie geweest zijn, gesteund door een groot deel van de partners.

Dentons en Boekel in de league tables
Een fusie met Denton zou Boekel mogelijk een stapje dichter bij de league tables kunnen brengen. Want het kantoor scoort in Nederland niet genoeg voor de league tables naar waarde of naar aantal, terwijl Denton wel aardig aan de weg timmert in Europa (aldus Dentons). In 2016 schoof Denton 21 plekken omhoog naar nummer 15 in de league tables van Thomson Reuters (naar aantal deals). In het Verenigd Koninkrijk staat het op plaats 7 naar dealwaarde en plaats 3 naar deal aantal. 

Gerelateerde artikelen