‘Bod Gilde reflecteert waarde TenCate onvoldoende’

Het bod van investeerder Gilde op TenCate toont onvoldoende de goede prestaties die de onderneming vorig jaar boekte. Dat stelde directeur Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dinsdag in een reactie op de voorlopige cijfers.

TenCate, dat de definitieve cijfers eind februari presenteert, gaf nu al een kijkje in de boeken vanwege het overnamebod. Gilde verlengde onlangs de aanmeldingstermijn voor de bieding, van 24,60 euro per aandeel, tot en met 14 januari. Dit gebeurde omdat in eerste instantie te weinig beleggers hun stukken hebben aangemeld. Veel aandeelhouders vinden de prijs die Gilde biedt te laag.

"De cijfers tonen de opgaande trend bij de onderneming, die al vanaf het tweede kwartaal zichtbaar was. We zien hiermee dat het huidig bod te laag is. Dat komt ook naar voren uit het ebitda-resultaat, een van de kerncijfers die Gilde zelf gebruikt voor zijn waardering. Dat resultaat is ook gestegen. Als je daar een multiplier op loslaat kom je een euro hoger uit dan wat er nu wordt geboden", aldus de VEB-voorman.

Koster benadrukte wel dat de VEB geen advies geeft. "Maar wij adviseren beleggers wel om nog eens goed te kijken naar het huidige bod, en of de waarde van TenCate daarin goed vertaald is op basis van de huidige cijfers", zo zei hij.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen