BNP Paribas Asset Management en Fundion samen in MKB-leningen 

Doel: verdere uitbreiding MKB financiering in Nederland. 

Fundion is een fintech kredietplatform gericht op onder anderen MKB kredietverlening en het bieden van servicing van MKB leningportefeuilles en biedt zo beleggers een gemakkelijke toegang tot de Nederlandse markt van MKB kredietverlening. Het werd in 2017 opgericht door CEO Art van Bruggen, samen met fintech lending IT provider Topicus en Credion, het grootste landelijke netwerk van MKB financieringsspecialisten in Nederland. 

Het MKB Alternatieve Financieringsplatform van BNPP AM financiert leningen via haar partners, die worden gefund door institutionele beleggers. De samenwerking met Fundion biedt BNPP AM toegang tot het netwerk van Credion van meer dan 120 MKB financieringsspecialisten. Daarnaast kan het profiteren van Fyndoo, het IT-platform van Fundion. Fyndoo is een geavanceerd rule driven systeem dat high-end risicomanagement modellen en kredietacceptatiecriteria omvat. Dit omvat ook de KYC-controles die Fundion uitvoert in overeenstemming met de wereldwijde standaarden van BNPP AM. 
Via de in 2018 gestarte samenwerking met Brits-Nederlandse kredietspecialist Caple heeft BNPP AM in februari 2019 zijn eerste lening uitgeboekt. Het MKB Alternatieve Financiering platform richt zich op senior leningen, zonder zekerheden en met een vaste rente. Het betreft leningen tussen de 500.000 EUR en 5 miljoen. 
Stéphane Banchoz, Head of SME Alternative Financing bij BNPP AM: "We hebben Fundion geselecteerd omdat zij via hun associatie met Credion een gemakkelijke toegang bieden tot de Nederlandse MKB kredietmarkt. Onze samenwerking met hen zal ons in staat stellen om voort te bouwen op onze bestaande mogelijkheden in Nederland en ons in staat stellen om onze MKB leningportefeuille voor onze institutionele klanten verder te diversifiëren." 
Art van Bruggen, CEO en mede-oprichter van Fundion: "Fundion is zeer verheugd om samen te werken met een professionele en betrouwbare partij als BNPP AM. Door leningen te verstrekken zonder zekerheden gaan we verder dan traditionele financiers. Samen met de adviseur en de bank of andere financier kunnen we ervoor zorgen dat de ambitieuze groeiplannen van MKB ondernemers gefinancierd kunnen worden. "
 

Gerelateerde artikelen