Blokker verkoopt Maxi Toys aan Portugese investeerder

De Portugese houdstermaatschappij Green Swan neemt Maxi Toys over van Blokker Holding.

Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Maxi Toys is een speelgoedretailer met ongeveer 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg en in totaal 1.100 werknemers. De ondernemingsraad van Maxi Toys moet de deal nog wel goedkeuren.

Blokker Holding heeft afgelopen jaren al meerdere winkelketens verkocht. Sommige merken staan nog in de etalage zoals de franchiseformule Marskramer en koopjeshallen van Big Bazar.

Concentreren op Blokker winkels

Maxi Toys stond al langer te koop. Blokker Holding maakte in mei 2017 bekend alle winkelketens te zullen verkopen om zich helemaal te kunnen concentreren op de Blokkerwinkels. In 2014 belandde Blokker in de rode cijfers. Blokker wist Leenbakker al snel te verkopen aan investeerder Gilde Equity Management. Eind 2017 werd de Duitse tak van Xenos verkocht aan de Duitse winkelketen TEDi en speelgoedketen Intertoys kwam in handen van de Britse investeerder Alteri.

Green Swan nam vorig jaar ook al de Spaanse en Portugese activiteiten van de failliete Amerikaanse winkelketen Toys ‘R’ Us over. De Portugese investeerder wil met Maxi Toys sterk inzetten op innovatie.

Gerelateerde artikelen