Blokker gaat in 2022 naar de beurs

Michiel Witteveen van Mirage Retail Group is van plan om Blokker volgend jaar naar de beurs te brengen. Volgens hem is de beursgang noodzakelijk voor de continuïteit en toekomst van de onderneming, ook al kleven er volgens hem nadelen aan de gang naar het Damrak.

"De druk om te presteren wordt meteen groter", aldus Witteveen. Een exacte datum voor de beursgang noemde hij niet. "Ergens volgend jaar", zo klinkt het. "Er komt veel bij kijken."

Vooruitlopend op de beursgang kunnen klanten bij Blokker al de zogeheten blokjes Blokker sparen. Bij twintig spaarpunten kun je een blokje bemachtigen, ofwel een certificaat van een aandeel.

De moedermaatschappij boekte vorig jaar een winst van 57 miljoen euro. Daarmee werden voor het eerst sinds 2015 weer zwarte cijfers geschreven.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat het bedrijf een meevaller had bij de overname vorig jaar van elektronicaketen BCC. De omzet nam, ondanks de winkelsluitingen waar Mirage mee te maken had, toe tot 628 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 17 procent.

Hoewel het winkelend publiek nog wegblijft, zijn er bij Mirage plannen om de komende tijd nog eens vijftig winkels aan het winkelbestand toe te voegen. Dan gaat het met name om winkels in gebieden waar het bedrijf nog niet aanwezig is. Nu nog telt Mirage bij elkaar 847 winkels.

(ANP)

 

 

Gerelateerde artikelen