Bloeiende autodealer koopt alweer een collega

Autodealer Broekhuis neemt het Zwolse Auto Palace over. De twee familiebedrijven hebben dat gisteren bekendgemaakt. Broekhuis is een van de grootste dealerbedrijven van Nederland, met merken als Audi, BMW, Fiat, Ford, Opel en Volkswagen.

Auto Palace schreef rode cijfers en leed vorig jaar een verlies van een kwart miljoen euro. De driehonderd werknemers gaan naar Broekhuis. Ook de schadevestiging in Zwolle gaat naar Broekhuis. 

Dealerholding Broekhuis uit Harderwijk/Putten had tot voor kort circa 65 vestigingen, waaronder 50 autodealerbedrijven en 13 schadeherstelbedrijven. Het Gelderse familiebedrijf vertegenwoordigt dertien merken, waaronder Audi, BMW, Fiat, Ford en Volkswagen, Volvo, Opel en Peugeot.

De afgelopen jaren nam Broekhuis de Utrechtse Volvo-dealer Verkerk (2021), Heron Auto in Noord-Holland (2020) en Martin Schilder (2018) en EmerparkAuto (2018) over.

Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. De transactie wordt afgerond na goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

 

Gerelateerde artikelen