‘Blackstone en Onex willen lichtdivisie Philips voor 5 miljard’

De private equity partijen Blackstone en Onex doen gezamenlijk een bod van 4,5 tot 5 miljard dollar voor de lichtdivisie van Philips. Dat zeggen bronnen tegen The Wall Street Journal.
Het Amerikaanse Blackstone en Canadese Onex concurreren in de biedingsstrijd met het New Yorkse Apollo Global Management en Britse Melrose Industries.
 
In een email aan de Amerikaanse zakenkrant laat Philips-woordvoerder Steve Klink weten dat het bedrijf op dit moment alle opties nog aan het bekijken is, zowel een verkoop als een beursgang. De lichttak van Philips boekte vorig jaar een omzet van 7,4 miljard euro.
 
Lumileds
Philips wil zich volledig toeleggen op apparatuur in healthcare en is bezig alle overige activiteiten te verkopen. Eerder strandde een poging om Lumileds voor 2,9 miljard dollar te verkopen aan het Chinese Go Scale Capital. De Amerikaanse toezichthouder hield deze deal tegen.
 
Lumileds is een led-verlichtingstak en staat los van Philips Lighting. Er wordt op dit moment met andere kopers gepraat om ook Lumileds te verkopen.
 
Stewart McCrone is de man die sinds de zomer van 2014 bezig is met de splitsing van Philips. Begin vorig jaar interviewde M&A Magazine de M&A Director.
Gerelateerde artikelen