Bizzdesign wordt na twee overnames een wereldbedrijf

Enschedees bedrijf maakt klapper met overname van het Franse MEGA.

Bizzdesign, een specialist in Enterprise Architecture SaaS software, neemt het Franse MEGA International over. Beide bedrijven zijn actief in dezelfde markt. Bizzdesign biedt een platform voor bedrijfstransformatie en enterprise-architectuur.

MEGA wordt overgenomen van de oprichter, het management en de Belgische private-equity-investeerder GIMV. Deze overname vormt de tweede stap in de buy-and-build-strategie van Bizzdesign sinds de samenwerking in 2022 met de strategische software-investeerder Main Capital Partners.

MEGA is opgericht in 1991 en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. Het bedrijf heeft vestigingen in tien landen en circa 350 medewerkers. Vorig jaar heeft Bizzdesign ook al een bedrijf overgenomen: branchegenoot Edifit uit Engeland. Door de twee deals groeit Bizzdesign naar een omzet van 110 miljoen euro en meer dan 600 medewerkers. Door deze twee significante overnames ontstaat een wereldwijd leidende speler in de Digital Transformation softwaremarkt, met kantoren, medewerkers en klanten over de hele wereld.

De gecombineerde groep zal verdergaan onder de naam Bizzdesign. Financiële details over de beide deals zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Top 10 grootste kopers van Nederlandse bedrijven

Gerelateerde artikelen