Biotechbedrijf Varmx haalt 30 miljoen onderzoeksgeld op

Geld voor onderzoek naar een medicijn tegen bloedingen door bloedverdunners.

Het Leidse biotechbedrijf Varmx heeft 30 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar een medicijn dat bloedingen moet tegengaan die worden veroorzaakt door bloedverdunners. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Het bedrijf trok met het medicijn al eerder de aandacht, ook in het buitenland, omdat het is geïnspireerd op de werking van slangengif.

Tot de investeerders behoren de Nederlandse investeringsmaatschappijen EQT Life Sciences (het voormalige LSP), Biogeneration Ventures (BGV) en InnovationQuarter (IQ). Alle drie staken ze al eerder geld in het bedrijf. De nieuwe kapitaalronde stond onder leiding van Sound Bioventures, een investeringsmaatschappij uit Zweden. Het innovatiefonds EIC legde ook een deel van het geld op tafel.

Het middel van Varmx is bestemd voor patiënten die bloedverdunners gebruiken en die te maken krijgen met een gevaarlijke bloeding. In zo'n noodsituatie is behoefte aan een medicijn dat snel het antistollingseffect van de bloedverdunner kan opheffen. Bloedingen zijn een ernstige bijwerking van bloedverdunners, die wereldwijd door miljoenen mensen worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen