‘Bing in 2018 te koop aangeboden aan Apple’

Microsoft heeft jarenlang geleurd met haar zoekmachine.

Microsoft bood zijn zoekmachine Bing in 2018 aan Apple te koop aan. Ook zou Microsoft meermaals geprobeerd hebben met Apple een deal te sluiten over het instellen van Bing als standaardzoekmachine in de webbrowser Safari.

Dit meldt het Nederlandse platform Dutch IT Channel. De informatie zou naar boven zijn gekomen in eenĀ documentĀ dat is vrijgegeven als onderdeel van een rechtszaak die draait om een vermeende monopoliepositie van Google op de zoekmachinemarkt. Het gaat daarbij onder meer om deals die Google sloot met ontwikkelaars van zoekmachines over het instellen van zijn zoekmachine als standaardzoekmachine.

Google stelt in het document dat Microsoft in 2009, 2013, 2015, 2016, 2018 en 2020 geprobeerd heeft een deal te sluiten met Apple voor het instellen van Bing als standaardzoekmachine in Safari. Apple zou hierbij telkens op basis van kwaliteit een afweging hebben gemaakt tussen Bing en Google, waarbij de keuze telkens op Google zou zijn gevallen.

Ook blijkt uit het document dat Microsoft ook geprobeerd heeft Bing aan Apple te verkopen. Zo zou Microsoft bij zijn onderhandelingen met Apple in 2018 hebben voorgesteld rond Bing een joint-venture met Apple op te richten, of de zoekmachine aan Apple te verkopen. Apple zou echter tot de conclusie zijn gekomen dat de kwaliteit van Bing niet vergelijkbaar was met die van Google. Google en Microsoft hebben nog niet op de berichtgeving gereageerd.

Gerelateerde artikelen