BinckBank ziet voor nu af van Keytrade

BinckBank ziet 'op dit moment' af van een mogelijke overname van zijn Belgische branchegenoot Keytrade. Dat maakte de online broker dinsdag nabeurs bekend. De vraagprijs ligt op een te hoog niveau, aldus de onderneming.

BinckBank heeft naar eigen zeggen gedegen onderzoek gedaan naar de potentiële acquisitie, maar ziet van vervolgstappen af en heeft ‘op dit moment geen belangstelling’ in een overname van Keytrade.

‘De vraagprijs voor Keytrade ligt substantieel boven het niveau waarop een overname voor BinckBank interessant zou kunnen zijn. Al naar gelang de eventuele ontwikkeling van de vraagprijs sluit BinckBank latere deelname aan het verkoopproces niet uit’, aldus het bedrijf.

Volgens topman Vincent Germyns vond BinckBank ‘onvoldoende toegevoegde waarde’ om in de richting van de gevraagde overnameprijs te komen.

Eerder op de dag liet BinckBank nog via een woordvoerder aan het ANP weten verkennende gesprekken te voeren met Keytrade. De zegsman wilde toen inhoudelijk geen verdere informatie geven, of iets zeggen over de fase waarin het proces verkeerde.

De Belgische bank en verzekeraar Crelan heeft Keytrade in de etalage gezet. Ook ING en de Franse banken BNP Paribas, Crédit Mutuel Arkéa en Société Générale zouden naar verluidt interesse hebben. ING wilde eerder op de dag desgevraagd geen commentaar geven op ‘geruchten in de markt’.

Keytrade heeft meer dan 200.000 klanten en eind vorig jaar 8,2 miljard euro onder beheer. Het is naast België ook actief in Zwitserland en Luxemburg. In 2012 werd de Nederlandse markt betreden, maar die werd vanwege harde concurrentie na een aantal jaar weer verlaten.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen