BinckBank neemt fintech bedrijf Pritle over

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:39
Met de overname van deze robo-adviseur biedt BinckBank een antwoord op een groeiende klantenbehoefte en versnelt zo de uitrol van haar strategie

Met de overname van de bedrijfsactiviteiten van het Nederlandse Pritle breidt BinckBank haar dienstverlening in geautomatiseerd beheer uit. BinckBank vervroegt hiermee de uitrol in dit marktsegment waarmee zij een impuls geeft aan de realisatie van haar Europese strategische groeidoelstellingen op het gebied van beleggingsdienstverlening. 

Pritle is op het moment van overname actief in Nederland, België, Oostenrijk en Zwitserland. Dit sluit goed aan bij het geografisch bereik van BinckBank. Pritle biedt een unieke combinatie van schaalbare hoogwaardige technologie met een gedreven start-up cultuur. Samen met de klantenbasis van BinckBank resulteert dit in een formule voor versnelde groei in de markt van laagdrempelig geautomatiseerd portefeuillebeheer.

De prijs die BinckBank betaalt voor Pritle is 7,5 miljoen euro in contacten en vijf miljoen euro in aandelen Binck. Pritle heeft circa 60 miljoen euro onder beheer van 6.500 klanten met een team van 28 medewerkers dat in geheel in dienst treedt bij BinckBank. Na de overname van de bedrijfsactiviteiten van Pritle worden de diensten onder Binck label voortgezet. Voormalig CEO en oprichter Thomas Bunnik gaat zich focussen op de uitbreiding van de vermogensbeheerdienst-verlening in Europa.


Thomas Bunnik CEO Pritle

Duizenden banen in bankwereld verdwijnen door 'fintech startups'
Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door Google Bank, Apple Bank, Facebook Bank en talloze 'fintech startups'. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Discussieer ook mee. Bent u expert, fintech-ondernemer of investeerder dan is het wellicht ook iets om betrokken te zijn bij de Dutch Fintech Awards 2017. Voor meer informatie bezoek de website www.fintech.nl 

Gerelateerde artikelen