Big Ass Battery verwelkomt Yard Energy als investeerder

Yard Energy Group B.V. heeft een belang genomen in Big Ass Battery.

Big Ass Battery is een Nederlandse hightech scale-up die oplossingen voor energieopslag ontwikkelt en produceert. Daarnaast zal Yard Energy het bedrijf voorzien van groeikapitaal. Big Ass Battery, gevestigd in Nuenen, Nederland, onderscheidt zich door innovatieve energieopslagsystemen die geheel in eigen beheer worden gebouwd.

Yard Energy en Big Ass Battery zijn beide Nederlandse bedrijven die een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Yard Energy heeft veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en bouwen van windenergieprojecten en heeft een investeringsportfolio opgebouwd van scale-ups die een essentiële rol spelen in de energietransitie.

De batterijsystemen van Big Ass Battery worden ingezet om de energietransitie te versnellen. Big Ass Battery ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen volledig in eigen huis, van de batterijcel tot een compleet systeem. Door de modulaire opbouw van de systemen en innovatieve software zijn de producten van Big Ass Battery slim, betrouwbaar en veilig.

Met deze participatie zet Big Ass Battery een volgende stap in het realiseren van haar groeiambities. Big Ass Battery werd twee jaar geleden opgericht en is nu klaar om op te schalen.
 

Gerelateerde artikelen