Bezoek M&A Forum Life Sciences & Healthcare op 18 juni

Op 18 juni komen VC's, investeerders, corporates en gespecialieerde M&A professionals uit de life sciences en healthcare sector bij elkaar. Het forum vindt plaats bij advocatenkantoor Jones Day in Amsterdam.

De megadeal tussen Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences zal uitdrukkelijk besproken worden. Gilead Sciences mag de aankomende tien jaar geen overnamebod doen op Galapagos, maar koopt wel inzage en toegang tot de huidige en toekomstige onderzoeks- en klinische programma’s van de onderneming.

Paul van der Horst – Head of Corporate Development bij Galapagos – zal ook aanwezig zijn om u bij te praten over deze ingewikkelde maar geniale transactie in een periode waarin hij de check-in balie van KLM vaker zag dan zijn eigen voordeur.                                                     

Uit onderzoek van KPMG blijkt dat Nederlandse life sciences bedrijven veel meer kan bijdragen aan de wereldgezondheid. Momenteel levert deze sector in ons land een bescheiden bijdrage aan het opsporen en genezen van ziektes.

Obstakels wegnemen

David Ikkersheim, partner bij KPMG Health, vindt dat de sector en ook de kennis binnen de branche hard groeit. ‘’Bovendien brengt ons land veel succesvolle startups voort die snel opschalen en nieuwe technologieën introduceren. Maar op het moment dat zij gaan groeien, verdwijnt de opgebouwde kennis veelal naar het buitenland. Voor de ontwikkeling van life sciences in Nederland is het essentieel dat de sector in staat wordt gesteld verder te groeien, waardoor ons land een grotere bijdrage kan leveren aan de wereldgezondheid’’, vertelt hij.

KPMG is tot de conclusie gekomen dat in Nederland heel veel randvoorwaarden aanwezig zijn om een ‘life sciences hub’ van wereldklasse te worden. Als het gaat om startups beschikt Nederland wel over veel publiek en privaat geld. Het gaat hierbij veelal om bedragen tot zo’n 50 miljoen euro. Daarentegen worden grotere investeringen meestal gevonden in het buitenland, vooral in de Verenigde Staten.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat R&D-omgeving waarin de bedrijven opereren wereldwijd radicaal verandert. Het is van groot belang dat de sector en de overheid beter samenwerken zodat in het jaar 2030 de Nederlandse life sciences sector internationaal mee kan doen.

Lees hier het onderzoek.

 

 

 

Gerelateerde artikelen