Beursgang Pirelli brengt tot 2,6 miljard op

De Italiaanse bandenproducent Pirelli, onder meer bekend uit de Formule 1, keert volgende week terug op de beurs in Milaan. De beoogde opbrengst van tussen de 2,3 en 2,6 miljard euro maakt het tot dusver een van de grootste beursgangen in Europa dit jaar.

De huidige eigenaar van Pirelli, het Chinese chemieconcern ChemChina, wil een belang van 35 procent verkopen. Bij grote belangstelling kan dat oplopen tot 40 procent. De aandelen worden verkocht voor 6,50 euro per stuk. Daarmee komt aan het bedrijf als geheel een prijskaartje van 6,5 miljard euro te hangen.

Daarmee is de uiteindelijke vraagprijs aan de lage kant. Twee weken geleden liet ChemChina nog weten uit te gaan van een beurswaarde tussen 6,2 en 8,3 miljard euro. De Chinezen haalden Pirelli twee jaar geleden voor ruim 7 miljard euro van de beurs. Zij blijven wel volledig eigenaar van de afdeling die vrachtwagenbanden maakt. Die is samengevoegd met de eigen activiteiten op dat terrein.

Het Pirelli dat nu terugkeert naar de beurs, richt zich vrijwel uitsluitend op de productie van autobanden voor consumenten. Dat is ook het meest winstgevende deel van de onderneming. In het verleden maakte Pirelli ook onder meer stroom- en telefoniekabels, maar die activiteiten werden al eerder afgestoten.

(ANP)

Gerelateerde artikelen