Betalingsdienstverlener Mollie miljarden waard na investering

Betalingsdienstverlener Mollie heeft bij een derde grote investeringsronde 665 miljoen euro opgehaald. Daarmee komt de totale waarde van het bedrijf uit op 5,4 miljard euro. Daarmee is het bedrijf een van de vijf waardevolste niet-beursgenoteerde fintechondernemingen in Europa.

Het in 2004 opgerichte Mollie haalde geld op van onder meer grote investeringsfondsen als Blackstone, EQT en General Atlantic. In september vorig jaar haalde Mollie ook al eens geld op bij investeerders. In totaal staken geldschieters al 780 miljoen euro in het bedrijf.

Op maandbasis bedient Mollie 120.000 bedrijven in Europa, die in grootte verschillen van kleine webwinkels tot maaltijdbezorger Deliveroo. Vorig jaar verwerkte het Amsterdamse bedrijf ruim 10 miljard euro aan betalingen. Dit jaar is het op weg om dat te verdubbelen.

Bij Mollie werken momenteel 480 mensen op het hoofdkantoor in Amsterdam en vier andere locaties in Europa. In de komende zes tot negen maanden verwacht het bedrijf daar driehonderd nieuwe werknemers aan toe te voegen. Het bedrijf wil bovendien investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

De Brauw Blackstone Westbroek (Teamlead Arne Grimme) heeft bij deze transactie opgetreden voor Mollie als Legal Advisor 

Voor het volledige overzicht over wie betrokken was bij deze deal, en wie de meeste deals heeft gedaan voor zover dit jaar ga naar de dealdatabase

Gerelateerde artikelen