Betaalreus Ebury breidt uit in Brazilië

Overname van Bexs markeert schaalvergroting betaaldiensten.

Ebury neemt de Braziliaanse fintech Bexs volledig over. Dat is inclusief de dochterbedrijven Bexs Banco (deviezen) en Bexs Pay (betalingen). Ebury is een van ‘s werelds grootste fintech-bedrijven gespecialiseerd in internationale transacties voor kleine en middelgrote ondernemingen. 

De deal moet het aanbod van internationale geldtransferoplossingen voor het MKB te verbreden. Daarnaast is het verlenen van digitale diensten aan bedrijven die hun producten online verkopen in Brazilië van belang, met name voor marktplaatsen, applicaties en softwarebedrijven.

De technologie van Bexs maakt ook grootschalige betalingen vanuit het buitenland naar Brazilië mogelijk. Een andere synergie tussen de Braziliaanse deviezenbank en Ebury is het openen van rekeningen in andere landen. Hierdoor kunnen zelfs kleine bedrijven rechtstreeks transacties uitvoeren in de lokale valuta van elke markt, zonder dat het geld noodzakelijkerwijs het land binnen hoeft te komen.

Zo kan een klein e-commercebedrijf gevestigd in China bijvoorbeeld via een marktplaats in Brazilië verkopen en betalingen rechtstreeks in dollars of een andere vreemde valuta ontvangen. Als alternatief kan een sociaal netwerk het platform gebruiken om te zorgen voor een gestage stroom van compensatie naar influencers, een transactietype dat wordt gekenmerkt door een groot aantal microbetalingen met valutaconversie. Bovendien kunnen makelaars het platform gebruiken om hun klanten de mogelijkheid te bieden om in het buitenland te beleggen.

 

Gerelateerde artikelen