Best Young Talent 2015 Sabine Schoute geniet van snelheid in Amerikaanse context

In aanloop naar de M&A Awards 2016 op 15 december schotelt MenA.nl vijf winnaars van vorig jaar vijf vragen voor. Vandaag is dat Sabine Schoute, Loyens & Loeff, winnaar van de Best Young Talent Award 2015.

1. Hoe is het leven van een Young Talent na het winnen van die award?
Het winnen van die award was een enorme eer. Het heeft veel leuke reacties en nieuwe contacten opgeleverd. Verder is het een stukje erkenning voor je werk en geeft het een extra boost
om door te gaan met de dingen waarmee je bezig bent. Op dat moment zat ik al een paar maanden in New York. Wellicht dat de argumenten voor het feit dat ik ben uitgezonden naar ons kantoor in New York dezelfde zijn als voor het winnen van de award.”

2. Wie mag zich dit jaar tot Young Talent kronen?
Mijn collega Rob Schrooten zal dit jaar meedingen in de race om de Best Young Talent Award. Los van het feit dat hij mijn collega is, ben ik ook van mening dat hij de award echt verdient. Hij heeft een ontzettende drive en kennis van zaken, is onwijs positief ingesteld en heeft voor zijn leeftijd al enorm veel cliënten die hij aan zich weet te binden. Dit is ook herkend en erkend door Kirkland & Ellis waar hij een jaar als foreign associate
heeft gewerkt, een ervaring die ook enorm heeft bijgedragen aan de sterke positie die hij binnen en buiten kantoor vervuld. Daarnaast is Rob ook een heel leuk persoon met wie je heel goed een biertje kan drinken. Ideaal awardmateriaal als je het mij vraagt.”

3. Vorig jaar sprak je over “de hoop dat creativiteit in de markt blijft”. Is dat gelukt?
Ik werk vooral binnen finance, met de focus op leveraged finance
. Zeker in die hoek is de creativiteit aanwezig en ook toegenomen. De toename in complexe financieringsmogelijkheden, voornamelijk de combinatie met asset-based lending, zorgt voor spanningen tussen financiers, die tot uiting komen vanwege tegengestelde belangen. Dat resulteert in creatieve oplossingen en intensieve samenwerking met de verschillende partijen. Het werk wordt daardoor enorm dynamisch en interessant.”

4. Bij welke deal(s) ben je dit jaar betrokken geweest waar je het meest trots op bent?
Vanuit New York ben ik in grote mate betrokken bij deals waarbij een Amerikaanse sponsor een Nederlandse target koopt of een target met belangrijke assets in Nederland. De snelheid van werken in de Amerikaanse context geeft onwijs veel energie. Die dynamiek is anders dan in de Nederlandse markt. De deal waar ik het meest trots op ben heeft een Nederlands-Zweeds tintje: de overname van de Leidse IT-leverancier Infotheek door het Zweedse Altor Equity Partners in het voorjaar. De reden van het plezier en het succes was dat we met ons team voordeel konden halen uit het tijdsverschil. Wanneer mijn dag in New York voorbij was, begon die van mijn collega’s in Amsterdam, en andersom. Zo kregen onze cliënten een soort van 24 hours coverage
. Dat maakte de overname onwijs leuk en efficiënt.”

5. Werp een vooruitziende blik op de in het laatste kwartaal van 2016: Wat gaat er nog gebeuren?
Wat je hier (in New York, red.) ziet is typerend voor het hele jaar. Er is veel geld beschikbaar en veel partijen staan te trappelen om te investeren. Het vinden van interessante assets is echter een grote uitdaging. Partijen willen nog zoveel mogelijk deals sluiten voor het einde van het jaar. Met het oog op de vele liquiditeit in de markt en de behoefte om die weg te zetten, gaat het nog zeker druk worden. Zoals gezegd werk ik nog veel met ‘Nederland’ samen. Daar geldt ook enorme drukte en een sterke behoefte om overnames nog dit jaar afgerond te krijgen.” 

—–

M&A Awards 2016: Stem op uw favoriete Young Talent 2016
Wie valt er 15 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2016? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen