Best Mercury Technology koopt kwikonderdeel Claushuis

Specialist in verwerking van kwikhoudend afval Best Mercury Technology (BMT) neemt de kwikgerelateerde activiteiten van M&R Claushuis over.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het gaat hierbij om een investering van “miljoenen in de uitbreiding van haar dienstverlening”. 

Met de overname en daarnaast de opening van twee nieuwe fabrieken in Australië verstevigt BMT ”haar positie als grootste verwerker van kwikafval ter wereld”.

BMT verwerkt voornamelijk kwikhoudend afval uit de on- en offshore zware industrie.  Claushuis verwijdert het kwik uit producten als thermometers, spaarlampen en batterijen. Door de de overname van Claushuis kan BMT nu alle vormen van kwikhoudend afval verwerken.

Transport kwikafval uitbannen

Het bedrijf wil installaties daar plaatsen waar het probleem ontstaat om het onnodig verschepen van het giftige kwikafval te voorkomen. Milieuverdragen streven ernaar internationaal transport van kwikafval uit te bannen. Naar eigen zeggen is BMT is de enige verwerker die voldoet aan deze verdragen.

BMT is opgericht in 1991 en heeft volledig gecertificeerde verwerkingsfabrieken in Nederland en Thailand. In Australië zijn een derde en vierde productielocatie in aanbouw: in Perth (juni 2019 actief) en Darwin (eerste kwartaal 2020 actief).

Gerelateerde artikelen