Wie is de beste M&A Advisor van Nederland in 2020?

Wie van de genomineerden gaat er met de award vandoor voor Best M&A Advisor en Best M&A Advisor Mid-Market?

Op donderdag 10 december vinden de online M&A Awards plaats. U kunt u hier aanmelden. 

Zonder geld staat alles stil, dus het is geen toeval dat we de serie awards voor de beste dealmakers beginnen met de bankiers en financieel adviseurs die de financiële puzzel leggen die de basis van elke fusie of overname vormt. Los van uitstekende connecties en een groot onderhandelingsvermogen moeten de winnaars in dit segment over een flinke dosis creativiteit beschikken om zo precies het financiële maatwerk te leveren dat bij de deal past.

Als we naar het lijstje kijken komen we veel gevestigde namen tegen. Meervoudig winnaar Bastiaan Vaandrager en regerend kampioen verdedigt ook dit jaar weer zijn titel. Met de KKR-Roompotdeal heeft hij in ieder geval een stevige troef in handen. Challenger Sander Griffejoen is een bekende – de kantoorgenoot van Vaandrager ging in 2020 onder meer voor Heineken aan de slag. Rob van Veldhuizen maakte vorig jaar een mooie promotie binnen ING en inspireert zijn team, een ware awardmachine, tot grootse prestaties. Dat er dus een individuele nominatie inzit dit jaar is geen verrassing. 

De enige genomineerde met zijn name above the door tussen alle internationale grootbanken is Nicholas Aperghis – een prestatie op zich! Aperghis loodste de deal tussen de Leidsche en Goudse verzekering in goede banen. Cassander Verwey kwam meerdere malen zeer dichtbij een award, maar zou 2020 dan eindelijk zijn jaar worden? Ook dit jaar zijn JP Morgan en Rothschild weer aan de top van de lijstjes te vinden… Nieuwkomer in het lijstje is Max ter Linden van ABN Amro. Hoe kan het ook anders; de energiespecialist was betrokken bij de meest besproken deal van het jaar, de privatisering van Eneco

In het mid-marketsegment wordt de toon gezet door ING. Zowel Paul de Hek als Robert Ruiber zijn genomineerd. Beide dealmakers sloten drie deals deze zomer, met een nadrukkelijke focus op het bedienen van Private Equity-aankopen. Jeroen Valk van EY is ook een oude bekende van de M&A Community. De zeer in nieuwe markten als tech en software geïnteresseerde team leader sloot evenwel zijn meest in het oog springende deal op bancair terrein: de overname van Hof Hoorneman Bankiers door Van Lanschot Kempen. Eric Wijs van Lincoln International won vorig jaar en is er ook dit jaar weer bij. Hoe kan het ook anders. Heet van de naald is de deal tussen Ohpen en DaVinci, wat aantoont dat Lincoln ook het werk in de spannende wereld van de fintech aankan. 

Houlihan Lokey is een relatieve nieuwkomer: het bedrijf betrad in 2015 de Nederlandse markt. Director Rob Oudman leidt het bedrijf sindsdien met vaste hand en sloot met de verkoop van de ballistische tak van Ten Cate een prachtige deal. Mark Zuidema van KPMG maakt het lijstje compleet. Met negen voldongen deals, met name in de technologiesector, wist deze dealmaker een plaats in de lijst te veroveren. 

Best M&A Advisor
Nicholas Aperghis, Aperghis & Co
Sander Griffejoen, Rothschild & Co
Max ter Linden, ABN AMRO
Bastiaan Vaandrager, Rothschild & Co
Rob van Veldhuizen, ING Bank
Cassander Verwey, J.P. Morgan

Best M&A Advisor Mid-Market
Paul de Hek, ING Bank
Rob Oudman, Houlihan Lokey
Robert Ruiter, ING Bank
Jeroen Valk, EY
Eric Wijs, Lincoln International
Mark Zuidema, KPMG

Bekijk hier alle genomineerden voor de M&A Awards 2020

Gerelateerde artikelen