Best M&A Advisor Midmarket Award-kanshebber Eric Wijs houdt zicht op mooie fusie- en overnamepijplijn

Donderdag opent de Beurs van Berlage haar deuren voor de 17e editie van de M&A Awards. In de afgelopen weken hebben gegadigden uit 32 categorie├źn zich mogen presenteren. Vandaag sluit Eric Wijs van Lincoln International de rij. Stoot de Head of Benelux & Managing Director titelverdediger Robert Specken (ING) van de troon en wint hij de Best M&A Advisor Midmarket Award 2016?

Welke fusies en/of overnames heeft u dit jaar gezien?
Verkoop van IGS door Vado aan Nordian Capital
Verkoop van Dimension Polyant door Gilde Buy-Out Partners 
Verkoop van Losberger door HIG aan Gilde Buy-out Partners
Verkoop van Sulo door Plastic Omnium aan Fields Group
Verkoop van Airfield Ground Lighting door Hella aan TKH
Koop van Umicore Zinc Chemicals door Open Gate Capital
Verkoop van Overeem door Aalberts Industries aan Hadley Group

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"De zomer was vrij stil met weinig nieuwe deals. Vanaf september is het weer drukker geworden met als gevolg dat de pijplijn er nu heel goed uitziet. Brexit en verkiezing van Trump waren natuurlijk de grote macro-verhalen, naast de lage rente door QE. De marktomstandigheden om bedrijven te verkopen waren onverminderd gunstig dit jaar door de lage rente, hoge liquiditeit en M&A-appetite van strategische kopers in de VS, Japan en China. Toch werden relatief weinig bedrijven aangeboden. Brexit heeft wel tot enige uitstel van M&A-processen geleid."

Wat verwacht u van 2017?
"Economische groeiverwachtingen in Europa en Noord Amerika zijn gezond ondanks de onzekere politieke situatie in de VS en Europa (Brexit en de verkiezingen in veel landen). Verwachting is dat de rente zal terugveren. De euro is weggezakt en dat levert Europees producerende bedrijven rugwind op. Amerikaanse en Aziatische kopers zullen Europa eerder als goedkoop ervaren. Liquiditeit in de private equity en schuldmarkten blijven hoog. Dit zijn uitstekende omstandigheden om een bedrijf te verkopen en we zien op dit moment verhoogde interesse om M&A-processen op te starten." 
 


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Maximaliseer uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Word lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen